Monday, January 31, 2011

Balqis Salon

pada sape-sape yang tinggal area kuala terengganu.Singgahsana Balqis ade buat promotion.kalau korang ada masa ley la singgah kat sana nk rebonding ke ape kew...nak gunting laki pon boley..nge3~

Saturday, January 29, 2011

salon~



hallo! hik3...aku nak update lagi blog untuk hari ini.kali nie Balqis Studio.ditempah oleh seorang awex yang cun.aku panggil dia Kak Qis. Salon dia baru je beroperasi akhir tahun lepas rasanya. Lokasi salon beliau adalah atas Vincci Kuala Terengganu.Aku pon da p sana masa dorang wt kelas Makeup secara percuma masa perasmian kedai tu...wahahahaha...cool..xpernah hayat aku p tempat2 macam tu ,dan tak terpikir lansung nak join menda2 mcm nie.xpela...saja nk cuba menda baru.asyik makeup guna computer.apesalahnya org makeupkan kita plak.walaupon mcm hantu..xpelah....nge3~

yang nie aku nak ckp signboard pon xpastila.sebab dia letak dlm cermin.signboard la kot.nge3~

macam nie hah!

okesh! dah3...aku kena siapkan bunting yang akk cun nie tempah plak~
papai

bunting : s.k. gelugor

buat kerja sambil sembang ngn kwn kat facebook.
maka siaplah 5 bunting untuk sek.keb.gelugor.
nge3~
alhamdulillah....siap jugak kerja aku.
tapi xboley rilex lagi.sebab ade banyak lagi yg menanti.
font yang digunakan agak tak menarik.sebab nak cepat

Wednesday, January 19, 2011

signboard : local delights recipe


yuhuuu...akhirnya tuan punya restoran nie telah pon membuat keputusan.
dia pilih design nie.hari tu aku ade juga buat design yang mcm en.qemo tunjuk.tapi maybe tuan punya kedai nie nk yang simple.kalau aku,aku suka design yang qemo buat.boss aku pon ckp cantik yang qemo buat. bukan nak bodek qemo ekh~

btw..aku nk ucapkan thanx to encik qemo si ikan nemo sbb da banyak tolong aku.secara sengaja atau xtersengaja..hak3

BUNTING PERKAHWINAN


ASSALAMUALAIKUM

nie memang feveret aku , design bunting perkahwinan.
tapi kalau sebelum-sebelum nie design yang aku buat agak berserabut dengan tepak sireh.bunga-bungaan bagai...kali nie aku nk try something yang simple.cantik tu xtau la cantik ke x.korang nilai la sendiri.design nie belum lagi aku tunjuk pada tuan dia.ada 2 lagi design tapi aku xdpt nak paparkan kat sini atas sebab-sebab tertentu..cewahh...mcm sulit jew.

aku cuba nak buat 1 lagi design tapi masa tak mengizinkan.sebab banyak sgt kerja.nak kena siapkan bunting & banner Sekolah Kebangsaan Gelugor.

P/S : Entah bila nk design bunting kahwin sendiri

Sunday, January 16, 2011

Harga














BANNER & BANTING : MALINDO FOOD & CULTURE EXHIBITION



nie satu-satunya baanner n banting yang aku design pergi merantau jauh.
sebenarnya nie budak2 uitm yang tempah
tempah hari nie ,esok nak amek
da la dorang mai tempah time aku da nak balik kerja.
design pon tergesa-gesa.
maka ..jadilah seperti ini

menu : dang dang dut



hai semua...cewah...
sebenarnya design nie da lama dah...
masa aku kerja kt tempat lama lagi...
aku selalu ade masalah bila nak design menu.
ambil masa yang lama untuk siapkan
mana nk cari gambar lagi...nak taip senarai makanan lagi.
nak design.nak cek dia punya senarai harga lagi..
kadang2 sampai 1 minggu.
part nak cari gambar aku paling malas

so...nie kedai makan dang-dang dut...
bila sebut nama kedai nie aku da terbayang tuan dia..
malas nak ckp la.
tuan dia pompuan
korang bayangkan sendiri la...hik3

menu untuk ats meja saiz A3 (Depan)

menu untuk ats meja saiz A3 (Belakang)

signboard pada dinding kedai tersebut




Sunday, January 9, 2011

Monday, January 31, 2011

Balqis Salon

pada sape-sape yang tinggal area kuala terengganu.Singgahsana Balqis ade buat promotion.kalau korang ada masa ley la singgah kat sana nk rebonding ke ape kew...nak gunting laki pon boley..nge3~

Saturday, January 29, 2011

salon~



hallo! hik3...aku nak update lagi blog untuk hari ini.kali nie Balqis Studio.ditempah oleh seorang awex yang cun.aku panggil dia Kak Qis. Salon dia baru je beroperasi akhir tahun lepas rasanya. Lokasi salon beliau adalah atas Vincci Kuala Terengganu.Aku pon da p sana masa dorang wt kelas Makeup secara percuma masa perasmian kedai tu...wahahahaha...cool..xpernah hayat aku p tempat2 macam tu ,dan tak terpikir lansung nak join menda2 mcm nie.xpela...saja nk cuba menda baru.asyik makeup guna computer.apesalahnya org makeupkan kita plak.walaupon mcm hantu..xpelah....nge3~

yang nie aku nak ckp signboard pon xpastila.sebab dia letak dlm cermin.signboard la kot.nge3~

macam nie hah!

okesh! dah3...aku kena siapkan bunting yang akk cun nie tempah plak~
papai

bunting : s.k. gelugor

buat kerja sambil sembang ngn kwn kat facebook.
maka siaplah 5 bunting untuk sek.keb.gelugor.
nge3~
alhamdulillah....siap jugak kerja aku.
tapi xboley rilex lagi.sebab ade banyak lagi yg menanti.
font yang digunakan agak tak menarik.sebab nak cepat

Wednesday, January 19, 2011

signboard : local delights recipe


yuhuuu...akhirnya tuan punya restoran nie telah pon membuat keputusan.
dia pilih design nie.hari tu aku ade juga buat design yang mcm en.qemo tunjuk.tapi maybe tuan punya kedai nie nk yang simple.kalau aku,aku suka design yang qemo buat.boss aku pon ckp cantik yang qemo buat. bukan nak bodek qemo ekh~

btw..aku nk ucapkan thanx to encik qemo si ikan nemo sbb da banyak tolong aku.secara sengaja atau xtersengaja..hak3

BUNTING PERKAHWINAN


ASSALAMUALAIKUM

nie memang feveret aku , design bunting perkahwinan.
tapi kalau sebelum-sebelum nie design yang aku buat agak berserabut dengan tepak sireh.bunga-bungaan bagai...kali nie aku nk try something yang simple.cantik tu xtau la cantik ke x.korang nilai la sendiri.design nie belum lagi aku tunjuk pada tuan dia.ada 2 lagi design tapi aku xdpt nak paparkan kat sini atas sebab-sebab tertentu..cewahh...mcm sulit jew.

aku cuba nak buat 1 lagi design tapi masa tak mengizinkan.sebab banyak sgt kerja.nak kena siapkan bunting & banner Sekolah Kebangsaan Gelugor.

P/S : Entah bila nk design bunting kahwin sendiri

Sunday, January 16, 2011

Harga














BANNER & BANTING : MALINDO FOOD & CULTURE EXHIBITION



nie satu-satunya baanner n banting yang aku design pergi merantau jauh.
sebenarnya nie budak2 uitm yang tempah
tempah hari nie ,esok nak amek
da la dorang mai tempah time aku da nak balik kerja.
design pon tergesa-gesa.
maka ..jadilah seperti ini

menu : dang dang dut



hai semua...cewah...
sebenarnya design nie da lama dah...
masa aku kerja kt tempat lama lagi...
aku selalu ade masalah bila nak design menu.
ambil masa yang lama untuk siapkan
mana nk cari gambar lagi...nak taip senarai makanan lagi.
nak design.nak cek dia punya senarai harga lagi..
kadang2 sampai 1 minggu.
part nak cari gambar aku paling malas

so...nie kedai makan dang-dang dut...
bila sebut nama kedai nie aku da terbayang tuan dia..
malas nak ckp la.
tuan dia pompuan
korang bayangkan sendiri la...hik3

menu untuk ats meja saiz A3 (Depan)

menu untuk ats meja saiz A3 (Belakang)

signboard pada dinding kedai tersebut




Sunday, January 9, 2011